Votez bine…. să nu mai îmi fie frică

Frica este sentientul de care vorbeam aici, şi pe care l-am retrăit destul de intens azi. Am fost la BRD ca să plătesc o rată, iar la plecare doamna de la ghişeu mi-a dat un pliant cu BRD, cu o promoţie de-a lor, ceva legat de premii de Sărbători. Pe pliant era o poză cu Nadia Comănici, Gheorghe Hagi şi… Ilie Năstase. Nici măcar nu i-am dat atenţie, nici nu m-am uitat peste el, ci l-am luat în mână şi am ieşit din bancă.

În parcarea din faţă, un grup de militanţi cu fulare şi geci de culoare portocalie (ăştia parcă mă urmăresc, vezi aici) se manifestau destul de zgomotos, împărţind brichete, pixuri, pliante cu băsescu. Cum maşina mea era parcată destul de aproape de zona în care se aflau, am pornit în direcţia lor, de fapt spre maşină. Chiar nu aveam nici un semn electoral, aveam o haină de culoare neagră şi … pliantul BRD în mână. Mi-au fost întinse câteva brichete şi pixuri portocalii şi, deodată, o femeie strigă destul de isteric: „are pliant cu Năstase, ăsta e cu Geoană!”. Toată mulţimea portocalie, în mijlocul căreia mă aflam, s-a comportat precum băsescu cu Geoană aseară la confruntarea televizată… mai mai să sară la beregata mea.

Mi-a fost frică…

Pentru că aveam în mână un pliant cu BRD, pe care era o poză cu Năstase. Nu ADRIAN, ci Ilie, care e imaginea acelei bănci. Ghinionul meu a fost că tenismanul s-a aflat aseară în spatele lui Mircea Geoană.

Campania extrem de agresivă pe care a dus-o PDL-ul am simţit-o, la propriu, pe pielea mea. Vedeam feţele crispate şi privirea turbată a acelei mulţimi. Pentru un pliant. Cu BRD. Dacă aş fi avut vre-un fular sau haină roşie, chair fără însemne PSD, ce s-ar fi întâmplat? Am dezamorsat conflictul explicându-le (acum stau să mă întreb de ce?) că e vorba de o promoţie BRD,  l-am salutat pe Mircea Hava, primarul de Alba, care conducea mulţimea şi le-am urat succes.

Mărturisesc sincer că, chiar dacă o parte din acei oameni mă reprezintă pe plan local, unii fiind consilieri PDL, am stat şi m-am întrebat: asta e România portocalie? asta e România pe care o promite băsescu? mi-a fost FRICĂ pentru că aveam în mână un pliant BRD…

Pentru a scăpa de acest sentiment au avut loc evenimentele din decembrie 1989. După 20 de ani nu e normal să revină FRICA în sufletul nostru.

Alt exemplu: recent, de 1 decembrie, Ziua Naţională, la parada militară de la Arcul de Triumf, în calitate de Preşedinte nu de candidat, a fost prezent şi băsescu. A dat mâna cu toate oficialităţile prezente, iar când a ajuns la Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, FOŞTI PREŞEDINŢI ai României, a făcut stânga-mprejur. Întrebat a doua zi la Realitatea FM de ce a făcut acest lucru, DEŞI PROTOCOLUL PREZIDENŢIAL ÎL OBLIGĂ SĂ SALUTE PE TOTĂ LUMEA,  băsescu a răspuns că ştie acest lucru, cunoaşte faptul că protocolul îl obliga să o facă, dar nu a făcut-o, umilindu-i public pe cei doi, pentru că, în ultimul timp, au avut remarci acide la adresa lui, pe la diferite posturi TV.

Am un sentiment acut de nesiguranţă, când preşedintele ţării îşi permite să desconsidere public FOŞTI PREŞEDINŢI, doar pentru că l-au criticat. Mă întreb cum va trata el, dacă va mai obţine un nou mandat, pe cei care nu beneficiază de protecţia pe care ţi-o conferă statutul de fost demnitar. Cum mă va trata băsescu pe mine, că am scris un articol pe blog, în care mi-am exprimat un punct de vedere anti-băsescu? Mă gândesc cu teamă la asta…. ŞI NU E NORMAL SĂ FIE AŞA.

CHIAR DACĂ AR CANDIDA PATRICIU, VOICULESCU, VÂNTU, VANGHELIE SAU ILIESCU, ÎMPOTRIVA LUI BĂSESCU, TOT AŞ VOTA ANTI-BĂSESCU.

PENTRU CĂ PENTRU PRIMA DATĂ DUPĂ 20 DE ANI ÎMI E FRICĂ.

 În următorii 5 ani nu vreau să o duc nici mai bine nici mai rău decât o duc acum.  Nu cred că PSD e soluţia miraculoasă (cred mai mult în Johannis şi în Crin), dar vreau să mă pot exprima liber, vreau să ies liniştit pe stradă cu un plinat în mână, chai dacă e roşu sau portocaliu.

De asta votez MIRCEA GEOANĂ.

 

Reclame

4 responses to “Votez bine…. să nu mai îmi fie frică

  1. Misule, Radu Tudor a pus urmatoarea intrebare ieri seara la antena 3 : De ce basescu cand aude numele de Dumnezeu incepe sa rada? Raspunsul imediat a fost un moment de liniste totala dupa care concluzia care s-a realizat era foarte simpla pentru toata lumea ca : basescu e ATEU, adica un ATEU ne conduce pe noi din cacao in cacao de 5 ani de zile.

    • Cred ca daca ar fi fost ateu ar fi jurat mai convingator, cu mana pe Biblie, la confruntarea de joi seara. Mie mi s-a parut ca a evitat juramantul. Sper ca, de luni, sa vorbim despre el ca… fostul Presedinte al Romaniei.

  2. Pingback: Rugăciune pentru Preşedintele României, « Ruben Budău – Blog

  3. Pingback: Există viaţă şi după 6 decembrie « Mihaiko's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s