Pericolul din banane… sau „Gheorghe, nu mânca, bă, ca orbeşti!”

M-a rugat cineva să fac o traducere şi … lucrez la un material despre plante medicinale. Am aflat ceva interesant despre banane şi despre legătura dintre consumul de banane şi sinucidere. Citez:

Pericolul ascuns din banane.

Dr. Kenthans E.V. de la Universitatea Harvard (SUA), a constatat în iunie 2002 că banana conţine 24 compuşi derivaţi ai serotoninei, substanţă chimică considerată în mod eronat de către unii biologi „hormonul plăcerii”. O echipă de cercetători americani de prestigioasa Universitate Harvard, a dovedit că bananele, mai ales în curs de coacere, conţin unii compuşi chimici asemănători serotoninei fabricată de creier, care produc grave tulburări hormonale. Un exemplu este cel oferit de cercetătorii psihologi şi biochimişti coordonaţi de dr Kenthans E.V. Aceştia au constatat, anul acesta că 20% din sinuciderile din SUA sunt „ajutate” de efectul represiv al unor infime cantităţi de substanţe serotoninice, întâlnită în banană. Un studiu mai amănunţit efectuat de către psihiatrii de la Cornell univ- Medical Center (New York), au demonstrat că presupusele gene ale suicidului (de 12 ori mai frecvente la femeie) sunt mai receptive la substanţele de tip serotoninic, fabricate de către „creierul feminin adolescent” supus începerii unei vieţi sexuale abuzive, în cazul populaţiei europene.

S-a demonstrat apoi că şi femeile care au depăşit vârsta adolescenţei târzii (24 ani) pot suferi crize ale tentaţiei de suicid, în urma unui consum zilnic de 300g de banane, pe o perioadă care depăşeşte 120-140 zile.

Cercetătorii americani au scos în evidenţă o certă legătură între serotoninele din banane şi efectul acestora asupra producerii unor hormoni din creier (hipotalamus), capabile de a declanşa reacţii psihice care conduc spre automutilare, sado-mascochism şi nu în ultimul rând spre accese nervoase ce produc un tip aparte de descărcare agresivă, care în cazul femeilor sensibile se manifestă prin decizia sinuciderii. Se recomandă ca vara persoanele cu un psihic labil, cu tendinţe depresive, să consume cât mai rar banane şi niciodată asociate cu tării ori lichioruri.

Din punct de vedere statistic în statul Missouri (SUA) una din 5 femei care s-au sinucis din dragoste vara, erau consumatoare zilnice de banane, iar una din 4 femei sinucigaşe din Florida (Miami) aveau acelaşi obicei.

Nici în Europa lucrurile nu stau foarte bine; una din 10 spaniole care se sinucid din dragoste vara sunt dependente de banane, ca şi 1 din 12 italience, care consumă zi de zi banane.

În România datorită preţurilor acestor fructe, se pare că se înregistrează mai puţine victime în rândul îndrăgostiţilor.

…gata citatul.

Mai există şi un alt pericol:

… mi-am amintit de bancul cu Ion şi Gheorghe care mergeau cu trenul şi au fost serviţi de un alt călător, pentru prima dată în viaţa lor, cu banane. Ion a muşcat din banană exact când trenul a intrat într-un tunel şi i-a strigat repede lui Gheorghe: „Nu mânca, nu mânca, bă, că orbeşti!!!”

Aşa că … treceţi pe mere.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s