Pariul cu mogulul

Un consilier de imagine foarte bun, poate chiar o companie de PR specializată pe blog-uri, face ca percepţia despre Voiculescu, după ce-i citeşti blog-ul, să fie complet schimbată, faţă de etichetele cu care îl asociam până acum: motanul Felix, turnătorul, mogulul, etc. Este suficient să priveşti pozele din „Despre mine”, foarte profesionist selectate, ca să-ţi pui întrebarea:” băi, ce tot au ăştia cu Voiculescu, doar e băiat de treabă? ce mogul? ce turnător? ăsta e un tip super, care a avut cap şi a făcut avere, nu a furat ca alţii. are alte valori în viaţă decât restul milionarilor, averea familiei Voiculescu e familia, etc.”

Chiar şi campania prin care a oferit burse bloger-ilor şi prin care şi-a promovat şi mai mult site-ul dovedeşte „gândire strategică” şi profesionalism în PR.

Acum Voiculescu pune un pariu, pe blogul său, că „Ceva se va întâmpla în PC” http://www.danvoiculescu.net/blog/?p=283.

Şi articolul respectiv dovedeşte că cel care se ocupă de imaginea lui Voiculescu pe blog e super profesionist. Head line apare melodia „Ploaia care va veni”, a lui Pittiş/Pasărea Colibri. Adică dai click şi în timp ce asculţi melodia citeşti articolul. Mesajul îţi vine pe două căi, şi vizual şi auditiv. Ştiţi ce e culmea? Când se termină melodia ai şi terminat de citit articolul. Nici mai lung nici mai scurt. … ce coincidenţă.

Oricum, în timp ce Pittiş zice că „mi-e lehamite de… şi de…” şi că „ploaia care va veni/le va potopi pe toate”, mogulul face o radiografie a greşelilor şi îşi asumă eşecurile  PC-ului şi PUR-ului în politica din Ro. Şi, când Pittiş zice că „e un frate tânăr care crede în dreptate” şi că ” banul şi puterea sunt pericole morale” mogulul ne convinge că toată campania de imagine cu el colaborator al Securităţii, (din care nu e nimic adevărat, binenţeles) este motivul pentru care PC-ul a pierdut capitalul politic şi şi-a pierdut mesajul, publicul-ţintă, pe care oricum nu le-a avut niciodată. Când Pittiş ne îndeamnă „să-ncercăm să facem noi/un oraş fără păcate”, se desprinde şi mesajul mogulului: va face „un PC tânăr, foarte tânăr, cu idei, cu forţă autentică, eliberat de inerţii şi neputinţă. Ceva se va întâmpla în PC. Punem pariu?”

Eu chiar aş pune.

Şi ştiu ce se va întâmpla cu PC-ul. Acum un an şi ceva a fost o iniţiativă foarte interesantă prin care s-a format Parlamentul Tinerilor. Adică mai mulţi tineri, studenţi, asociaţii studenţeşti etc. au format un Parlament al Tinerilor, cu dezbateri, lucru pe comisii, etc. lăudabilă iniţiativă. După un timp, majoritatea au fost înregimentaţi în PC. Nu ştiu dacă ideea cu atragerea în PC a fost înainte sau a venit după ce sa format Parlamentul Tinerilor. A fost un pariu care nu aveai cum să-l pierzi. Adică îţi atragi tineri care vor să se implice în politică, capabili, dornici de afirmare. Ce s-a întâmplat cu aceştia? N-au reuşit să reformeze partidul?

Acum mogulul vrea să atragă generaţia Pittiş şi generaţia bloger-ilor, care chiar au ceva în comun:  „spun ce gândesc şi gândesc ce spun”. Vrea să pună pariu şi cu ăştia.

Eu aş pune. Pun pariu că toată chestia este doar o campanie de imagine. Că tot dinozaurii vor conduce şi PC-ul şi orice alt partid politic din Ro, că ei îşi vor lua tineri pe lângă ei nu ca să se reformeze ci ca să le insufle şi acestora sistemul de valori complet imoral care îi ghidează.

Reclame

7 responses to “Pariul cu mogulul

 1. super tare pariul tau Mihai, recomand sa il postezi si la mogul pe blog, sa vedem daca il publica 🙂

  • L-a postat. Comentarille 78,79,80, la articol. Mi-au pus şi link-ul către blogul meu. S-ar putea să nu fie doar o chestie de imagine… Poate chiar vor să se reformeze. Oricum, dacă te întâlneşti cu mogulul poate abordezi şi subiectul ăsta, cu „revoluţia tinerilor” în clasa politică din Ro.

 2. Salutare, sunt un sustinator al „revolutiei tinerilor” dar atata timp cat banii conduc aceasta lume avida de putere si bogatie, nimic nu se va schimba in aceasta tara ca oriunde in lume, reformare = adaptare sub alta denumire dar acelasi scop, din pacate……….

 3. Sustinator al revolutiei tinerilor si eu si,totodata, beneficiar al bursei mogulului, pot sa tin pariul tau!…pun si eu pariu ca nimic nu se va schimba daca mogulul tine totul secret in continuare…!!!Ca sa se schimbe ceva, ar trebui sa zica intr-o zi in congresul PC:”de azi inainte, organizatia de tineret a PC va conduce partidul!doar ei au dreptul de decizie!!!…altfel…nu prea sunt sanse….!!!..cum era sloganul ala:”fapte,nu vorbe!”

 4. J`accuse a lui Zola citisem!….insa scrisoarea lui Huidu pare mult mai potrivita in momentul de fata pentru ceea ce ar putea face mogulul nostru de serviciu!

  O miscare a tinerilor/partidul bunului simt intitulat de huidu = sincer, nu prea cred ca are sanse….tinerii sunt,in Romania,in momentul de fata prea indiferenti pentru a face ceva de genul asta!O semnatura din cand in cand pe o petitie o sa iti dea, dar mai mult nu!Nu o sa iti mearga nimeni la intalniri, sa iti voteze propuneri de ……, sa iti iasa in strada ca sa incerce sa schimbe ceva!..iar de mers la vot pentru a sustine asa-numitul partid:nici o sansa!Toti vor vota „consacratii”..!

  Va acuz…si pe mine totodata..de indiferenta!!!

 5. Pingback: Am fost la BlogTrip. Şi mi-a plăcut « Mihaiko's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s