Sf Valentin – sau romantismul forţat

     Intotdeauna am încercat să fac lucrurile atunci când simt nevoia să le fac, nu atunci când am fost obligat. Cel puţin cele legate de „suflet şi inimă”
      Am avut mereu impresia că Sf Valentin este o sărbătoare forţată. Că mi se impune să fiu romantic într-o anumită zi. De ce trebuie să ofer flori sau cadouri de Sf Valentin? De ce trebuie să fiu să-mi manifest romantismul. Esenţa romantismului este spontaneitatea. Să surprinzi persoana dragă cu un gest, o declaraţie sau un cadou, gest care porneşte de la tine în mod natural, firesc, fără să fii obligat să o faci. Cum poţi să fii romantic de Sf Valentin când toată lumea se aşteaptă la asta? Dacă gestul tău nu o va surprinde, gata, nu mai e nimic romantic. ESTE PLANIFICAT. Există romantism planificat? Există dovadă de iubire pe care o faci din obligaţie? 

      Sf Valentin ne programează romantismul, ne programează momentele în care să ne manifestăm dragostea, ne programează intensitatea sentimentelor: „..azi, cu ocazia Sf Valentin, vreau sa-ţi fac o declaraţie de dragoste: eşti cea mai ……. şi te iubesc”. Unii chiar ajung să facă o cerere în căsătorie (reală) în asemenea moment. 
      Chiar avem nevoie de o zi anume în care să iubim mai mult? Chiar avem nevoie de Sf Valentin să oferim o floare şi să spunem „te iubesc” , să pregătim o cină  şi să aprindem lumânările la masă?  
       Este o zi ca oricare alta, în care poţi profita de ofertele turistice, de party-urile din cluburi, de Căsătoriile de 1 zi, de torturile în formă de inimioară, de orice, dar nu este o zi in care să fim romantici.

            Romantismul nu se programează.

Reclame

One response to “Sf Valentin – sau romantismul forţat

  1. Asa este „Romantismul nu se programeaza”. Poate fi in fiecare zi St. Valentin. Cred ca aceasta zi este mai mult o „chestie” comerciala chiar daca la origine s-a vrut a fi alceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s